RSS newsRSS newsRSS news RSS news RSS news
Добре дошли
Добре дошли в официалния сайт на ГПЧЕ"Христо Ботев" - град Кърджали
Единадесетокласничка от ГПЧЕ „Христо Ботев” вече е студент по политология
Единадесетокласничка от   ГПЧЕ „Христо Ботев”  вече  е студент по политология Елвира Иванова от 11 клас с награда от Националния конкурс „Помощта на ЕС за развитие – моят поглед, моите идеи“

За първи път ученик от Област Кърджали печели в Националния конкурс „Помощта на ЕС за развитие – моят поглед, моите идеи“ , който се организира за шеста поредна година. Това е Елвира Иванова от 11 клас в ГПЧЕ „Христо Ботев”.
На 17.01. 2015 в София, в офиса на Европейската комисия в България се състоя церемония по награждаването на победителите в Националния форум по Гражданско образование. На мащабното събитие присъстваха повече от 200 участници от цялата страна. Това бе и публиката, пред която организаторът, българският евродепутат, ръководител на българската делегация в Европейския парламент – госпожа Мария Габриел, награди отличилите се. Тя изрази радостта си, че тази година има представители и от града на Орфей. Обясни, че с всяка година има все повече участнци , а това означава по-високо качество на участие и по-голяма трудност на темите. По думите й, творбите са оценени с високи критерии, а тазгодишната тематика е била изключително трудна в контекста на 2015 г., обявена за Европейска година на развитието. Габриел добави, че българските деца са много по-добри в много отношения, отколкото връстниците си от чужбина, а България не е страна от третия свят, тъй като има собствена идентичност и дълбока култура.
Поздравително писмо
Поздравително писмо
167 години от рождението на Христо Ботев
167 години от рождението на Христо БотевДнес, 06.01. 2015 година, от сутринта във фоайето на Гимназията с преподаване на чужди езици „Христо Ботев” звучаха Ботевият химн и песни по стихове на Ботев. Оформен информационен кът привличаше учениците с интересна презентация за живота и творчеството на патрона на училището.
В 10 часа пред паметника на Христо Ботев в двора на Гимназията ученици и учители изразиха своето уважение пред човека, революционера и твореца Ботев. Тържественият марш на гвардейците от Първи ученически гвардейски отряд и въздействащите Ботеви стихове развълнуваха всички. С венци и цветя ботевци се поклониха пред величието, гениалността и титаничността на смелия син на майка България.
Участници в Коледен благотворителен концерт 22.12.2014г.
Участници в Коледен благотворителен концерт
22.12.2014г.

Танц
Мариела Василева Василева– 12А1
Антония Антонова Панайотова– 12А1
Николета Василева Василева– 12А1
Деница Ясенова Георгиева– 12Н3
Певци
....
Дарение от ГПЧЕ "Христо Ботев" гр. Кърджали
Дарение от ГПЧЕ "Христо Ботев" гр. Кърджали
„Нека доброто злото замени”
„Нека доброто злото замени”Гражданите от Независима република ГПЧЕ „Христо Ботев”
с талант и вдъхновение дариха надежда за Габи и Рамадан


Традиционният благотворителен коледен концерт на ГПЧЕ „Христо Ботев” за пореден път се превърна в спектакъл на таланта, добротата и милосърдието. Събитието бе организирано и в рамките на проект „Ние, Републиката”, финансиран по програма за НПО в България по финансов механизъм на ЕИП, по който училището работи.
В препълнената зала си дадоха среща учители, ученици, родители и много гости, за да се потопят в незабравимата атмосфера на празника и да вземат участие в благотворителната инициатива на гражданите от ГПЧЕ, като дарят надежда на 5-годишната Габриела Георгиева от Кърджали и едногодишният Рамадан Салиев от село Божак. Събраните средства от концерта в размер на 2712 лева, бяха дарени за лечението на децата в нужда, които са включени в инициативата „ДА ПОДАРИМ НАДЕЖДА ЗА КОЛЕДА!” - Благотворителна кампания на областния управител в подкрепа на децата с увреждания.
Ученици от ГПЧЕ”Христо Ботев” с послания за толерантност
Ученици от ГПЧЕ”Христо Ботев” с послания за толерантност Дванадесетокласниците Георги Тодоров, Деница Георгиева и Деница Яневска от ГПЧЕ „Христо Ботев” бяха поканени на тържествената церемония за награждаване на най-добрите участници в националния литературен конкурс „Евреи и българи – два народа, една родина, една любов”. Финалът на конкурса се превърна в празник на неунищожимия човешки дух, в който обществото и най-младите му представители казаха „Не” на войната и „Да” на заложеното от историята приятелството между българи, евреи и всички други етноси.
Творенията на участниците бяха оценявани от жури в състав: Михайлина Павлова – журналист в БНР, главен редактор на в.„Еврейски вести” и на списание „La Estreya“ , Румен Леонидов – поет, писател, издател на литературния сайт „Факел бг” и Асен Йорданов – разследващ журналист и директор на сайта Биволъ.
Ученичката Айтен Махмуд от ГПЧЕ „Хрсто Ботев” донесе първа награда за коледен подарък на своето училище
Ученичката Айтен  Махмуд от ГПЧЕ „Хрсто Ботев” донесе първа награда за коледен подарък на своето училище
Сериозна конкуренция, първо място, 12 финалисти – отново доказателство за успеха на лингвистите от Езиковата гимназия


Ботевци са безкомпромисни станe ли въпрос за лингвистична надпревара.
Поредното доказателство е отличието на Айтен Джелял Махмуд от 11. клас станала номер 1 в България на провелия се в края на месец ноември Национален кръг на осмото Национално многоезично състезание. В най-оспорваната комбинация Английски/ Немски език, изучавана от най-много ученици в България, Айтен Махмуд остави зад гърба си представителите на американския колеж в София. В сайта на МОН нейното име и това на училището й стоят на първо място в класацията. В многоезичната надпревара - една от най-трудните по чужди езици, които Министерството на образованието и науката организира - всяка година ученици от ГПЧЕ „Христо Ботев” традиционно достигат върховете на класацията в различни езикови комбинации, изпреварвайки своите връстници от престижни езикови гимназии от София, Пловдив и Варна.
Знак за качество за европейски проект на ГПЧЕ „Христо Ботев”
Знак за качество за  европейски проект на ГПЧЕ „Христо Ботев”В края на 2014 година Центърът за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), Националната агенция за България по Програма „Учене през целия живот“ и Програма „Еразъм+”, прави обзор на осъществените през 2014 година дейности и постигнатите успехи по европейските програми за образование и обучение. За да отбележи обширната и ползотворна работа, реализирана в България, на 16.12.2014г. в зали „Роял 1, 2 и 3“ на хотел „София Хотел Балкан“ в град София центърът проведе своята Годишна Валоризационна конференция. В престижния форум официални гости бяха г-жа Милена Дамянова – председател на Комисията по образованието и науката при Народното събрание на Република България, проф. Костадин Костадинов – заместник- министър на образованието и науката, г-жа Ваня Кастрева – заместник-министър на образованието и науката, г-жа Лора Махлелиева-Кларксън – изпълнителен директор на Центъра за развитие на човешките ресурси. Конференцията включваше официална церемония по награждаване със сертификат за качество на организации, чиято работа е отличена за успешно изпълнение на проекти в рамките на секторните програми „Коменски”, „Леонардо да Винчи”, „Грюндвиг” и „Еразъм”.
Палитра от медали спечелиха математиците от ГПЧЕ „Христо Ботев”
Палитра от медали спечелиха математиците от  ГПЧЕ „Христо Ботев”или

Да си студент още от днес – това е така за математиците от единадесети и дванадесети клас на езиковата гимназия

На 29 ноември 2014 година Съюзът на математиците – секция Кърджали проведе за четиринадесети път Областен математически турнир, в който участваха ученици от 3 до 12 клас. Темата за всеки клас се изготвя от екип, под ръководството на проф. Сава Гроздев от БАН. Жури на турнира бяха проф. Рахнев- декан на ФМИ на ПУ, проф. К. Гъров – ПУ, доц. д-р Росен Николаев – ръководител катедра „Приложна математика” на Икономическия университет във Варна и ас. Йордан Петков от Икономически университет Варна.
В оспорвана надпревара с ученици от математически и природо-математически гимназии от Кърджали, Хасково, Свиленград, Димитровград, Пловдив и други училища от региона младите математици от ГПЧЕ „христо ботев” се представиха достойно и завоюваха призови места. В осми клас Павел Светлозаров Сарлов - спечели сребърен медал, а на трето място се класира Симеон Александров Кьосев –с бронзов медал. Отлично се представи Александър Георгиев Георгиев от 10 клас, класиран на трето място с бронзов медал. В единадесети клас нашият Георги Базлянков беше без конкуренция. Със своя математически ум и изключителни знания той, единствен в турнира от всички участвали ученици, получи максималният брой точки за състезанието и заслужено спечели първо място и златен медал и оценка отличен (6,00) за прием в Икономически университет Варна.
Стипендианти на Американска фондация за България
Ръководството на ГПЧЕ „Христо Ботев”гр. Кърджали съобщава на всички ученици, че на 26.11.2014г. бяха получени резултатите от класирането на стипендианти на Американска фондация за България. Доволни сме да съобщим имената на учениците спечелили стипендия за учебната 2014-2015 година в раздел чужди езици и хуманитарни науки:

1. Айнур Ариф Билял – 11 Н1 - чужди езици
2. Гергана Илкова Вакарелова – 11 Н2 - чужди езици
3. Антония Антонова Панайотова – 12 А1 - чужди езици
4. Николета Василева Василева – 12 А1 - чужди езици
5. Велислава-Михаела Даниелова Крачунова – 12 А2 - чужди езици
6. Мирослава Мирославова Яворова – 12 А2 чужди езици
7. Юзлем Ариф Юмер – 12 А2 - чужди езици
8. Мария Илиянова Русинова – 12 А2 - хуманитарни науки
9. Денис Ниязи Шакир - 12 Н1 - чужди езици

Ръководството на училището поздравява всички тях и техните преподаватели и им пожелава много бъдещи успехи.
Интерактивна карта
Анкета
Няма създадени анкети
ПРИЗИВ
Вход
Потребител

ПаролаНе сте потребител?
Натиснете тук за да се регистрирате.

Забравихте паролата си?
Поискате си нова тук.
Кой е на линия
Гости: 3

Потребители: 0

Брой потребители: 154
Най-нов: likover